Baqsimi 3mg Snuifpoeder Unidose Container 1

Op voorschrift
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Indicatie

Baqsimi bevat de werkzame stof glucagon, die tot de groep geneesmiddelen behoort die glycogenolytische hormonen worden genoemd. Het middel wordt gebruikt om ernstige hypoglykemie (zeer lage bloedsuiker) te behandelen bij mensen met diabetes. Het is voor gebruik bij volwassenen, jongeren en kinderen ouder dan 4 jaar.

Glucagon is een natuurlijk hormoon dat door de alvleesklier wordt geproduceerd. Het werkt op een tegenovergestelde manier als insuline en verhoogt de bloedsuiker. Het doet dit via omzetting van suiker dat in de lever is opgeslagen, glycogeen genaamd, in glucose (een vorm van suiker die het lichaam gebruikt als energiebron). De glucose komt dan in de bloedbaan en verhoogt het bloedsuikerniveau, waardoor de effecten van een hypoglykemie worden verminderd.

U moet Baqsimi altijd bij u dragen en vertel aan familie en vrienden dat u dit middel bij u draagt.

Details
CNK4185682
FabrikantenEli Lilly
Bijsluiter